פורטל התורה והתשובה - כל ההוכחות שהתורה אמת במקום אחד
 
 

 


ספרים מופצים בחינם



 


 

"אייס מן" רוצה למגר את מחלות האנושות בעזרת מדיטציה

 

הוא נפל לבריכת מים קפואים, פיתח לטענתו יכולות המאפשרות לו לשלוט במערכת החיסון של הגוף ושבר כ-20 שיאי גינס לאחר שהצליח לשאת תנאי קור קיצוניים. אחרי שעבר מחקרים שבדקו את יכולותיו, ה״אייס מן״ – ווים הוף – מתכנן לעזור לאנושות למגר את מחלותיה בעזרת תרגילי נשימה ומדיטציה

 
Enahm Hof

Enahm Hof

ש20

אני חושב שכל אדם בעולם יוכל בעקבות הכשרה קצרה להשיג שליטה רבה יותר במערכות הפנימיות של הגוף וכך למנוע מחלות ולרפא אותן

תנאים קיצוניים שכאלה עלולים לסכן את המצב הבריאותי של רובנו, ולכן הצעירים ההולנדים לא האמינו שיוכלו להסתדר איתם. אבל במהלך הסדנה המיוחדת שנמשכה ארבעה ימים בהרים הקפואים, הם החלו להאמין. בסדנה הם למדו דברים שכלל לא ידעו על עצמם ועל גופם. למשל, כיצד הם יכולים להשפיע כרצונם על פעילות מערכת החיסון ועל ההורמונים המופרשים בגופם. 

כשהצעירים חזרו להולנד, חוקרים מהמרכז הרפואי של אוניברסיטת רדבאוד בדקו כיצד הסדנה שעברו בהרים, והטכניקות שלמדו בה, השפיעו על גופם, בעיקר על מערכת החיסון שלהם. לשם כך החוקרים עוררו בגופם תגובה דלקתית, באמצעות הזרקה של חלקי החיידק E Coli, חלקים שחדירתם לגוף עלולה לגרום לתופעות כמו חום, כאבי ראש, הקאות ועוד. החוקרים הזריקו חלקים דומים של החיידק גם ל-12 צעירים נוספים, שלא השתתפו בסדנה. התוצאה: הטכניקה שלמדו הצעירים בסדנה בהרים אפשרה למערכת החיסון שלהם להתגבר ביעילות רבה על הדלקת – התגובה הדלקתית בגופם הייתה קצרה וחלשה הרבה יותר בהשוואה לקבוצת הצעירים שלא עברה את הסדנה. 

אז איזה סודות הם למדו שם בהרים? בינתיים רק נגלה ממי הם למדו אותם – מווים הוף (Wim Hof)  ההולנדי, המוכר בכינויו The Iceman, לאחר שהצליח להיכנס לספר השיאים של גינס 20 פעמים כששבר שוב ושוב את השיאים הפרטיים שלו – טיפס בנעליים ובמכנסיים קצרים בלבד לפסגת הקילימנג׳רו בגובה של כמעט 5,900 מטר, רץ בפינלנד מרתון בטמפרטורה של מינוס 20 מעלות כשלגופו מכנסים קצרים בלבד, ושהה פרקי זמן ממושכים יותר ויותר במכלים מלאים בקוביות קרח. מה שעזר לו באתגרים הקיצוניים שהציב לעצמו הייתה הטכניקה המיוחדת שפיתח בעצמו בהשראת שיטות עתיקות יומין מהמזרח הרחוק כדוגמת ה״טומו (Tummo) יוגה״ – שיטת מדיטציה טיבטית המסייעת לנזירים לשאת את הקור הטיבטי כשהם לבושים בבגדים קלים בלבד.

״אני חושב שכל אדם בעולם יוכל בעקבות הכשרה קצרה להשיג שליטה רבה יותר במערכות הפנימיות של הגוף וכך למנוע מחלות ולרפא אותן״, טוען הוף בראיון לאפוק טיימס. 

לפני שנבדוק האם יש אמת בטענותיו של הוף, שמגבה אותן בשני מחקרים אקדמיים שבוצעו עליו ועל תלמידיו, ובמאמרים בכתבי עת נחשבים כדוגמת Nature, נחזור מעט לעבר כדי להבין את סיפורו ואת הדרך שעבר. 

הטכניקה שלמדו הצעירים בסדנה בהרים אפשרה למערכת החיסון שלהם להתגבר ביעילות רבה על הדלקת – התגובה הדלקתית בגופם הייתה קצרה וחלשה הרבה יותר בהשוואה לקבוצת הצעירים שלא עברה את הסדנה

 

 

להתחבר לעוצמות הפנימיות

כצעיר סקרן, הוף התעניין במגוון שיטות אזוטריות מסורתיות והרבה לקרוא ספרי פילוסופיה מזרמים שונים ומגוונים. כך נחשף לבודהיזם ותרגל יוגה, מדיטציה ומגוון שיטות של אמנויות לחימה. הוא גם הרבה לשהות בטבע, מה שהוביל אותו בגיל 17 לחוויה ששינתה את חייו, כשהחליק בוקר אחד לתוך אגן מים קפואים המכוסים בשכבה דקה של קרח. כפי שהוא מספר על אותה נפילה למים, ״הרגשתי טוב כל כך. באותו רגע יצרתי קשר עמוק, שלא הכרתי קודם, עם הרמות העמוקות של גופי״.

ווים מספר שבמים הקפואים השתנתה נשימתו: ״בקור הנשימה משתנה. היא חייבת להיות עמוקה ויעילה יותר, כי הקור מעכל את החמצן שלך במהירות. נשימה רגילה אינה מספיקה כדי להישאר בקור זמן ממושך״. גם זרימת הדם לדבריו נמרצת הרבה יותר בקור, כדי שהחמצן יספיק להגיע לכל תאי הגוף. ומעל לכל, הקור גורם לך להיות מודע ומקושר הרבה יותר למתרחש בגופך – ״הקור גורם לך להיכנס עמוק יותר לגוף״.

מאז אותה חוויה קפואה, בה חווה לפתע את הקשר העמוק עם גופו, הוא הרבה לאתגר את עצמו בטבע, בתנאים מקפיאים יותר ויותר כשהוא מפתח ומשכלל את הטכניקה שלו, המורכבת מתרגילי נשימה אינטנסיביים, מדיטציה, חשיפה ממושכת לקור ותרגילים לחיזוק מערכת השרירים.

הוא למשל גילה שמדיטציה עוזרת לו להפנות את מה שהוא מכנה ״אנרגיה״, לרבדים העמוקים של הגוף, וכיצד תרגילי התעמלות אינטנסיביים עוזרים לא רק למערכת השרירים לפעול טוב יותר, אלא גם דורשים ממערכת הדם לזרום טוב יותר. ״אחרי שבוע של אימונים מערכת התעבורה הפנימית של הגוף עובדת טוב הרבה יותר כך שהיא מצליחה להעביר ביעילות את החמצן ומרכיבים חיוניים נוספים, אפילו לרבדים העמוקים של הגוף״.

הוף ותלמידיו בסדנה בפולין  |  Enahm Hof

הוף ותלמידיו בסדנה בפולין | Enahm Hof

_web_3_Pic_Enahm Hof

שנים ספורות לאחר החוויה הראשונה במים הקפואים, הוא קרא בספר אנתרופולוגיה על נזירי הטומו יוגה – שיטת תרגול טיבטית שבאמצעות תרגילי נשימה ומדיטציה מאפשרת לנזירים להעלות את חום גופם אפילו כשהם שוהים בטמפרטורה של מינוס 25 מעלות. ״הם נתנו לי השראה. קראתי עליהם לפני 35 שנים ואמרתי ‘וואו, זה נפלא׳. אבל לא היה לי כסף באותם ימים, אז פשוט ניסיתי לעשות משהו בקור ובסוף זה עבד״.

ב-25 השנים הבאות ניסה הוף לשכלל את הטכניקה שלו. ״הייתי אדם מוזר כזה שעושה את הדברים לבד, לא רציתי שיקראו לי משוגע ויכנו אותי בכל מיני כינויים״. אחרי שנים רבות הבין הוף שבעצם פיתח יכולת לשלוט במספר מערכות בגופו, מערכות שבדרך כלל אין לנו שום שליטה עליהן. ״הטכניקה מאפשרת שליטה טובה יותר במערכת החיסון, במערכת העצבים האוטונומית, במערכת הדם ועוד״.

בסביבות שנת 2000 השתנו חייו של הוף, כשעיתונאי בעיתון מקומי החליט לכתוב עליו. ״נוצר קשר עם העיתונאי ומאותו רגע ‘בום׳ – הכול קרה במהירות ופתאום הפכתי להיות ה-Ice Man״. 

האתגרים החריגים שהביא על עצמו מאז, ביניהם טיפוס לגובה של מעל 8,000 מטר בהר האוורסט במכנסים קצרים בלבד וריצת מרתון במדבר נמיב הצחיח שבאפריקה מבלי לשתות מים לאורך הדרך, תרמו לחשיפה הציבורית הרחבה שלו. לספר השיאים של גינס הצליח להיכנס לראשונה ב-2008, כששהה שעה ו-13 דקות באמבט קרח. מאז הוא שבר את השיא שוב ושוב, וכיום הוא עומד על שעה ו-52 דקות. 

למרות זאת, הוף הרגיש שזה עדיין לא זה, וחיפש דרך לתרום באמת לחברה האנושית. 

חייבים את המדע כדי לחולל מהפכה

מתוך אותה כמיהה לעזור לאנושות, או לפחות לאותם אלו שמעוניינים לגלות את היכולות הפנימיות שלהם, הוף הבין שהאתגר הבא שלו כבר לא קשור לכיבוש פסגות הרים או לשיאים נוספים בספר השיאים של גינס. המשימה הבאה שלו היא לעזור לציבור הרחב. ״עכשיו המשימה שלי היא להביא את זה לאנושות, שכל אחד יוכל לשלוט בגופו הרבה יותר ממה שחשב שאפשרי״. הוף הבין שכדי לשכנע את הציבור הוא צריך לעבור במעבדות המחקר של האוניברסיטאות. 

כך נוצר הקשר עם חוקרים באוניברסיטת רדבאוד שבהולנד, בניסיון להוכיח להם את מה שנראה לקהילה המדעית כבלתי אפשרי – שבני האדם יכולים להשפיע על מערכת החיסון שלהם ואפילו לשלוט בה. החוקר מתהיס קוקס (Matthijs Kox) פגש את הוף כבר בשנות לימודיו לדוקטורט. 

המחקר של קוקס עם הוף הורכב ממספר ניסויים שלרובנו עשויים להישמע כמו עינויים גמורים. בשלב הראשון הוף שהה במיכל מלא קרח למשך 80 דקות כשהוא מתרגל את תרגילי הנשימה והמדיטציה שלו. בהמשך, בדומה לניסוי שהזכרנו שנערך לאחרונה על משתתפי הסדנה בפולין, גם לגופו של הוף הוזרקו חלקי חיידקים מעוררי דלקת. תוצאות הניסויים עזרו להדגים את בריאותו המשודרגת של הוף. כפי שמסביר ד״ר קוקס בריאיון לאפוק טיימס, הודות לתרגול הטכניקה, הוף הצליח להפיק הרבה אדרנלין וכך לייצר יותר חומרים אנטי דלקתיים. לכן מצב הדלקת היה קצר הרבה יותר מהרגיל ועוצמתה הייתה מופחתת במידה רבה. 

״אלו דברים שבדרך כלל אנחנו לא יכולים להשפיע עליהם כרצוננו״, מסביר ד״ר קוקס. לדבריו, מערכת העצבים האוטונומית היא זו שגורמת לייצור האדרנלין המוגבר. ״כפי ששמה מציין, מקובל לחשוב שאנחנו לא יכולים לשלוט עליה כרצוננו״. 

המחקר על הוף מ-2012 משתלב עם ממצאים נוספים, של פרופ׳ מריה קוזניקוב מאוניברסיטת סינגפור, על אותם נזירים טיבטיים שהזכרנו, שמצליחים בעזרת טכניקות מדיטציה ותרגילי נשימות ייחודיים לחמם את גופם לאורך זמן וכך לאתגר את עצמם בתנאי קור קיצוניים. ד״ר קוזניקוב הדגימה כיצד המדיטציה בשיטת הטומו יוגה מאפשרת לנזירים להעלות את טמפרטורת הליבה של גופם אפילו מעל 38 מעלות. 

מבחינתו של הוף, הניסוי שבוצע עליו השיג במידה מסוימת את ייעודו – הוא הצליח להדגים שניתן להשפיע על מערכת החיסון, ובכך לעזור לה לתפקד ביעילות גבוהה יותר.

למרות זאת המחקר שבוצע עליו עדיין לא יכול להביא למהפכה שהוף מייחל לה. הוא לא מוכיח שהטכניקה שלו ישימה גם לציבור הרחב. אמנם הטכניקה עוזרת להוף עצמו לשפר את מצבו הבריאותי, אבל זה לא מספיק כדי למגר לחלוטין את מחלות המין האנושי כפי שמציע הוף. בשביל זה צריך שכולנו נוכל להגן על עצמנו באמצעות אותה שליטה במערכת החיסון שהוף מציע לנו. לכן חשוב היה להוף ולד״ר קוקס להמשיך את המחקרים גם לשלב הבא, שידגימו שכולנו יכולים ליישם את הטכניקות שלו. 

כך הגיעו קוקס ועמיתיו למחקר שהזכרנו על 12 התלמידים הצעירים של הוף, והוכיח שהוף אינו היחיד שיכול להשיג שליטה כזו.

כשאני מבקשת מד״ר קוקס להשוות את התוצאות של הוף עצמו מול אלו של תלמידיו, הוא מציין שההבדלים אינם גדולים. ״אני חושב שאפשר להשוות בין מה שמצאנו אצל הוף לבין מה שמצאנו אצל תלמידיו״, דבר שלדברי ד״ר קוקס מוכיח בינתיים את טענתו של הוף, שרובנו יכולים להשיג שליטה כזו בגופנו.

האם הטכניקה של הוף תאפשר לנו להתמודד עם מגוון המחלות עליהן מדבר הוף? כאן ד״ר קוקס כבר זהיר הרבה יותר. ״כרגע אנחנו לא יכולים לומר שזה עוזר נגד מחלה כלשהי, כי עדיין לא חקרנו את זה, ולכן אני מעדיף לא להעלות ספקולציות. אנחנו צריכים עדיין לעשות מחקרים נוספים״. 

ד״ר קוקס מספר על המחקר הבא, שעליו התחילו לעבוד כבר לפני כחודשיים: ״בשלב הבא של הפרויקט אנחנו רוצים לברר אילו מהמרכיבים של הטכניקה, תרגילי הנשימה, המדיטציה או אולי החשיפה לקור, הם היעילים ביותר, ואז אולי מספיק ליישם רק אחד מהם או שילוב של שניים. כך נוכל לנסות את זה על חולים במגוון מחלות ולראות האם זה תורם להקלה על הסימפטומים״. 

מנקודת מבטו של קוקס, ייקח עוד קצת זמן עד שהמהפכה של הוף תוכל לצאת לפועל. הוא צופה שהמחקר שרק התחיל, לזיהוי המרכיבים היעילים בטכניקה, יארך כשנתיים, ורק אחריו יוכלו להתחיל לבדוק את ההשפעה על מחלות ספציפיות.

הוף אופטימי הרבה יותר. הוא מספר על ממצאים ראשוניים של חוקר אחר, שמדגימים שאפילו את ה-DNA שלו הוא מצליח לשנות בעזרת הטכניקה. כך הוא גם מסביר כיצד חולי סרטן רבים שמגיעים אליו מצליחים להירפא הודות לטכניקה שפיתח. הוא גם מציע שאותה שליטה חדשה במערכת החיסון תעזור להתמודד עם מחלות אוטואימוניות בהן מערכת החיסון תוקפת את האדם עצמו. קרדיט: אפוקטיים

הוף בסה"כ יוצר מצב של מחשבה יוצרת מציאות. אם הוא מסוגל כולנו מסוגלים. רוצים הוכחה? קיראו את הספר ניפוץ המדע המודרני. הורדה חינם

 
כל הקורסים האלה בחינם לחלוטין
רק ללחוץ וליהנות מכל הקורסים ללא תשלום