פורטל התורה והתשובה - כל ההוכחות שהתורה אמת במקום אחד
 
 

 


ספרים מופצים בחינם



 


 

השחיטה היהודית

זה לא סוד ששחיטה הוא נושא שנוי במחלוקת בין בני האדם בעולם כולו. 
ישנם עשרות מיליוני בני אדם המגדירים את עצמם כצמחוניים/טבעוניים, רק בגלל שהם שונאים את הסבל של החיות כאשר הן צריכות לספק לבני האדם אוכל את בשרן או ביצים וחלב וכדו'. 

אבל האם זה באמת נכון?
האם בשחיטה היהודית הבהמה והעוף סובלות במהלך השחיטה?

הנה כמה דברים שלא ידעתם על התורה:

1. בשחיטה יהודית אסור שבעל חיים אחר יראה את השחיטה.
2. אם רואים חמור שנושא משקל כבד יותר מדי, אפילו אם החמור שייך לשונא שלך - אתה מחוייב לעזור לו לפרוק את העול מעל החמור משום צער בעלי חיים. 
3. אסור לבן האדם לאכול לפני שהוא נתן אוכל לחיות שלו

אז בוודאי שלא הגיוני שהתורה תצווה אותנו לעשות משהו שיגרום סבל לחיות או לבהמות בעת השחיטה.
התורה מצווה אותנו לשחוט באזור מאוד ספציפי בצוואר של הבהמה והחיה. באזור השחיטה נחתך רוב או כל העורק הראשי שממנו מוזרם הדם למח. 
ברגע שנחתכים 51% מהעורק הראשי (עורק הקרוטיד) - רוב הדם הנמצא במח נשפך ובאופן מיידי החיה השחוטה לא מרגישה כלום (מכיוון שסבל וכאב מקורן במח).
כל רופא מתחיל יודע שכאשר יורד בפתתאומיות לחץ הדם במרכז המח התוצאה תהיה איבוד הכרה מיידי.

מידע נוסף שעלינו לדעת: התורה מצווה אותנו שסכין השחיטה תהיה חלקה וחדה ועל השוחט לעשות בדיקה קפדנית ככל האפשר לפני השחיטה. ואם בכל זאת נמצא בסכין פגם - הבהמה שנשחטה אסורה באכילה כי זה מעיד על כך שהבהמה סבלה בעת השחיטה.

שאלה: אם אתם הדתיים טוענים שהבהמה אינה סובלת בעת השחיטה ולאחריה, מדוע הבהמה מפרכסת לאחר השחיטה?

תשובה: הפירכוס אינו אלא רפלקס ללא כאב הנגרם מפעילות אנזימטית בסיבי השרירים. כמו פרכוס זנב הלטאה לאחר שנקטע מגופה.

שאלה: טוב, שכנעתם אותי. אז התורה מרשה לאכול רק חיות ובהמות טהורות שאינן סובלות במהלך השחיטה, אז למה אסור לשחוט חזיר / סוס / חמור / כלב וכו'?

תשובה: המח מקבל חמצן מהעורק הראשי שנקרא גם עורק הקרוטיד. אבל המח מקבל חמצן ממקור נוסף שנקרא עורק החולייתי. גילו המדענים שרק בחיות ובהמות טהורות עורק החולייתי מוביל קודם כל אל העורק הראשי ורק הוא מוביל אל המח. כך ששחיטה בעורק הראשי אכן תגרום לאיבוד הכרה מיידי בבהמה.
לעומת זאת, בהמות שאינן טהורות - העורק החולייתי שלהן מוביל ישירות אל תוך המח, כך שאפילו אם תשחוט שחיטה כשרה זה לא יועיל כי עדיין דם יגיע למח מהעורקים החולייתיים והבהמה תסבול מספר שניות. 

שאלה: כן אני מבין, אבל עדיין הבהמה סובלת מעצם ההגעה לבית השחיטה. היא מבינה שעומדים לשחוט אותה וזה עצמו סבל!!!

תשובה: זה נכון רק לגבי בהמות שאינן טהורות. במחקר שנעשה בשנת 1961 התברר כי בעוד שמצוי שסוסים כלבים ובעלי חיים נוספים מתנגדים להנכסתם לאולם בית המטבחיים, משום שהם חשים במוות המתקרב, בקבוצת החיות הכשרות התופעה כמעט אינה קיימת. הן יותר תמימות.

שאלה: טוב השתכנעתי לחלוטין, האם השחיטה שלכם גם בריאה יותר?

תשובה: האמת שכן. בשחיטה שאינה כשרה יורים לבהמה כדור או מסמר דק אל תוך המח. ישנו הבדל משמעותי בין שחיטה לבין יריה. בשחיטה - הדם נשפך מגוף הבהמה לריצפה. ביריה - הדם נשאר בתוך גוף הבהמה המתה והדם מתחיל להירקב והוא מסוכן מאוד לבריאות.
חוץ מזה, שלאחר השחיטה מצווה אותנו התורה למלוח את הבשר על מנת להוציא את כל הדם באופן המעולה ביותר על מנת שנאכל אוכל בריא.

 שאלה: באילו מקרים השחיטה פסולה?

תשובה: במקרים שבהם ניתן לחשוש שהבהמה סבלה בעת השחיטה, כגון: הסכין לא חלקה או לא חדה מספיק או אם נחתך פחות מ51% מהעורק הראשי כי אז נשאר רוב הדם בתוך גוף הבהמה ומן הסתם הבהמה סבלה שנייה אחת מיותרת.



 

הסבר לגבי עורק הראשי ועורק החולייתי מספרו של הגאון הרב זמיר כהן שליט"א

 
כל הקורסים האלה בחינם לחלוטין
רק ללחוץ וליהנות מכל הקורסים ללא תשלום