פורטל התורה והתשובה - כל ההוכחות שהתורה אמת במקום אחד
 
 

 


ספרים מופצים בחינם



 


 

 

עוזרו של הרב עמאר: אלוקים, קח את יאיר לפיד

המתיחות בין הרב שלמה עמאר לבין הרב עובדיה יוסף עולה מדרגה: יד ימינו ומנהל הקמפיין של הרב ציון בוארון, ניסים אלקסלסי התבטא בצורה בוטה כנגד כלתו של מנהיג ש"ס, ואף איחל לשר האוצר למות

 
 
ארי גלהר | 23/7/2013 19:09
Share on facebookShare on twitter
הרב שלמה עמאר ויד ימינו ניסים אלקסלסי
הרב שלמה עמאר ויד ימינו ניסים אלקסלסי צילום: פרטי
הבחירות לרבנות הראשית לישראל פתחו קרע של ממש בין הרב הראשי לישראל שלמה עמאר לבין פטרונו הרוחני עד לא מזמן, מנהיגה הרוחני של ש"ס הרב עובדיה יוסף. הקרע נגרם לאחר שהרב עמאר הריץ מועמד נגד מועמדו של הרב עובדיה יוסף בניגוד להבטחה שנתן לו לתמוך בבנו. 

התכתבויות פנימיות של ראש המטה של מועמדו של הרב עמאר לרבנות הרב ציון בוארון, ומי שפעל להעברת חוק עמאר, ניסים אלקסלסי שהגיעו לnrg יהדות חושפות את האיבה. 
 
הודעה שכתב עוזרו של הרב עמאר ניסים אלקסלסי
הודעה שכתב עוזרו של הרב עמאר ניסים אלקסלסי צילום מסך
לאחר הכישלון בהעברת "חוק עמאר" החליט הרב עמאר להריץ מועמד נגד הרב עובדיה יוסף, ובמקביל השנאות של אנשי עמאר כלפי משפחת יוסף עלו על פני השטח. 

מעיון בחלק מההתכתבויות הפנימיות של אלקסלסי בקבוצות ה"ווטס אפ" בהם הוא חבר, כותב עוזרו של הרב עמאר נגד משפחת יוסף "היום זה היום של האר"י הקדוש זכותו יגן עלינו ועל מרן לאריכות ימים, ויסיר את הקוצים מסביב לשושנה". 

בקטע אחר שהתייחס לאיבה של הציבור החרדי נגד שר האוצר יאיר לפיד, המשיך אלקסלסי במתקפתו וקרא לאלוקים לקחת אותו. "אלוקים שלי בתקופה האחרונה לקרחת ממני את הזמר האוהב עלי מייקל ג'קסון, את הבדרן  האהוב עלי פטריק סוויזי, רציתי להזכיר לך... שהפוליטיקאי האהוב עלי הוא יאיר לפיד אנא אל תשכח אותו!!!". 
צילום מסך
התייחסות בוטה לאשתו של הרב עובדיה. הודעה שכתב עוזרו של הרב עמאר ניסים אלקסלסי צילום מסך
הרבנית עובדיה? "מרשעת וארורה"

במקרה אחר כותב אלקסלסי במהלך התכתבות שעוסקת ברב עובדיה יוסף הוא מכנה את כלתו של הרב עובדיה "מרשעת וארורה" ומגן על הרב אמנון יצחק וח"כ לשעבר הרב חיים אמסלם. "אנחנו נאמני מרן ואוהבי מרן. אני באמת לא מתרגש מזה שאתם מנסים  לדמות אותנו לאמסלם ואמנון יצחק שהתרחקו רק בגלל אותה מרשעת וארורה (יהודית יוסף כלתו של הרב עובדיה) ואותו גיחזי (בעלה משה יוסף). אי אפשר להזיק ולצעוק 'מרן' ולפגוע בגדולי ישראל". 

בהמשך ההתכתבות מחבק אלקסלסי את הרב עובדיה יוסף בניגוד לבני המשפחה. "מרן הוא קדוש וטהור כתר לראשנו, וגם הרב עמאר מבוטל כלפיו...  ישנו הבדל יחיד בינינו לבין הקשר הנפשי של הרב עמאר למרן שהם מבינים אחד את השני, ומי שלא ראה רואה את ברכת ה' במהלך של הרב בוארון כנראה אחוז בציניות". תגובה זו של אלקסלסי עוררה ציניות רבה בקרב אנשי ש"ס לאור העובדה שהרב עובדיה יוסף עצמו קרא לתמוך בבנו וסיפר על ההבטחה שנתן לו הרב עמאר לנהוג כמוהו.




במקביל לקרע שנוצר ביניהם צולם השבוע הרב עמאר יחד עם אלקסלסי במושב עולש כשהם מזמנים חברים בגוף הבוחר לשיחות שכנוע במטרה לתמוך ברב בוארון. 

 

אלקסלסי: מדובר בשיחה פרטית

ניסים אלקסלסי מסר בתגובה: ״לא אמרתי מעולם את ההתבטאות המיוחסת לי כלפי השר יאיר לפיד. לגבי הציטוטים האחרים שנאמרו במהלך וויכוח סוער בתוך קבוצת חברים פרטית, הרי שיש להצר על מי שבחר להוציא את תוכן הדברים לרשות הרבים ומפני כבודם של הנוגעים בדבר לא ארחיב בנושא״. 

"אמירה זו היא דוגמה נוספת שמעידה כי ההתבטאויות בתקשורת החרדית מחלחות גם לרחוב החרדי", אמרה בתגובה חברת הכנסת עליזה לביא (יש עתיד) "לצערי בתקופה האחרונה שמענו מספר התבטאויות חמורות ממגוון מחנות בציבור החרדי. נראה שהשיח רק הולך ומתדרדר ואני כי מקווה שנחזור במהרה לשיח ראוי ומכבד". 

מקור: מעריב
 
כל הקורסים האלה בחינם לחלוטין
רק ללחוץ וליהנות מכל הקורסים ללא תשלום

























לייבסיטי - בניית אתרים