מקורות ביישוב מצפה יריחו סיפרו כי מדובר ככל הנראה בפלסטינים, לאחר שהתגלו עקבות כניסה ויציאה לאזור הכפרים הפלסטינים. הם זרעו הרס רב במתחם הישיבה, חיללו ספרי קודש, פרצו להיכל ארון הקודש - ואף השליכו ספר תורה על הריצפה. כמו כן הושחת ציוד רב במתחם הישיבה, וסידורים, חומשים וספרי קודש נקרעו והושלכו.
ככל הנראה, נמנעה פגיעה חמורה יותר בנפש שכן תלמידי הישיבה לא שהו בה בזמן החדירה, לאחר שיצאו לחופשה. מהמועצה האזורית מטה בנימין נמסר כי למקום הגיעו מפקדי צבא ומשטרה בכירים, והאירוע הועבר לחקירת המשטרה, צה"ל ומז"פ.
ראש המועצה, אבי רואה, אמר בתגובה: "אנו רואים אירוע זה בחומרה רבה, מה גם שמדובר בפריצה למוסד חינוכי, ובהשחתה וחילול של ספרי קודש. אנו סומכים על משטרת ישראל שתעשה כל מאמץ למצוא את האשמים ולהעמידם לדין".